19 sep. 2011

I väntans tider

Nu i veckan kommer min debutroman "Söta pojkar är bara på låtsas" ut och jag gästbloggar på Debutantbloggen, alltså här. Första recensionsdatum dröjer däremot till i början av oktober.

Vet att det finns författare som aldrig läser recensioner men jag hör definitivt inte till dem. Efter att ha arbetat med något ensam under lång tid har jag ett megastort behov av respons. Läste i en horoskopbok om tvillingarna (nä, jag tror inte heller på horoskop egentligen) att tvillingar som inte får kommunicera med andra lätt drabbas av klaustrofobi och det stämmer väldigt väl in på mig. Jag klarar inte av att inte ha kontakt med andra människor. Jag är sjukt otålig. Allting måste hända NU. Jag arbetar fort och är ofta flera dagar före i tanken. Något som inte alltid är bra eftersom tiden inte går fortare bara för att man vill att den ska göra det.

Mitt nya manus har i alla fall blivit antaget och kommer troligtvis ut i början av nästa sommar. Skönt att inte behöva vänta ett helt år den här gången. Utan att avslöja för mycket kan jag säga att det handlar om en tolvårig tjej som bor i en liten håla på landet som påminner om Twin Peaks. Det är en läskig historia om pubertet och allt vad det innebär att vara flicka. Heaven and hell.

Håller även på att skriva på en ny bok, alltså ny som i nummer tre. Har skrivit ungefär sextio sidor och till min lättnad inser jag att det går lättare och lättare. Känner mig tryggare och friare i skrivandet - vilket förstås till stor del beror på allt arbete som gjorts med "Söta pojkar ..".

2 kommentarer:

  1. Moa, det är så grymt cool att du har sprungit ut som författare. Ser väldigt mycket fram emot att läsa boken din, och grattis till att nästa manus också blivit antagen. Kram

    SvaraRadera
  2. Tack så hemskt mycket Julia! Roligt att du vill läs den! Ser också fram emot att se din bok med cupcakes!kram

    SvaraRadera