23 sep. 2010

Heta girigbukar och korkade rasisterNu har jag bokat biobiljetter till Wall Street-uppföljaren "Wall Street: Money never sleeps" som har premiär på fredag. Hurra! Har längtat efter att se den ända sedan jag såg trailern där Gordon Gekko kommer ut ur finkan och får tillbaka sina tillhörigheter, bland annat en gigantisk mobiltelefon. Den här gången kan man ju hoppas att bratsen förstår samhällskritiken istället för att göra (den förvisso ganska heta) girigbuken Gordon Gekko till sin förebild.

Blev nervös av att läsa DN i morse och tycker fortfarande att det känns som ett stort skämt att SD kommit in i riksdagen. De verkar ju förutom att ha människofientliga åsikter och sakna empati också vara extremt korkade. Men tyvärr är det ju inget practical joke (tänk så skönt det hade varit) utan något som påverkar livet för massor av människor, ja för alla. Nu när jag går på stan kan jag inte låta bli att tänka på det och kanske inbillar jag mig men jag tycker att stämningen känns något annorlunda. Som om alla tänker: var det du som röstade på dem? Eller var det kanske du? Eller du?

3 kommentarer:

  1. Till störst del verkar det vara osäkra män i 20 - 35-årsåldern från glesbygden som inte fick tillräckligt med uppmärksamhet som barn. De känner sig trygga i sällskap med dessa andra män och har ett stort intresse för alla slags motorer. Jag kan även tänka mig att en och annan pensionär röstat på dem. Människor som aldrig varit längre bort än Danmark (förutom turistiska Thailand där vi västlänningar gör som vi vill). Det som kan vara "bra" med små skitpartier som SD och Fi är att det väcks en debatt i viktiga frågor. Sveriges parti är för mesiga. Det är t.ex. mycket enklare att ta tag i miljöfrågor, som givetvis också är viktigt, än integrationsfrågor. Invandrare har det bra som kommer hit jämfört med att komma till andra länder, men det skulle kunna bli mycket bättre.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker inte att det finns något bra med rasister i riksdagen alls - oavsett om de väcker debatt eller inte. Däremot tycker jag att Fi har mycket bra att komma med!

    SvaraRadera
  3. Jag menar givetvis inte att jag tycker de ska vara i riksdagen!! Jag tycker bara att man som invandrare borde ha det bättre!

    SvaraRadera