18 nov. 2009

Made in France! Merde in France!


Nu på lördag är det äntligen dags för Eriks och min frankofila klubb Gérard Depardieu på Landet igen. Vi spelar rock, pop, yé-yé, electro pop, disco – från Serge Gainsbourg, France Gall och Brigitte Bardot till Lio, Teki Latex och Sebastien Tellier. På lördag uppträder dessutom både Post och Cinemascape live.

Posts synthbaserade new wave pop har hämtat inspiration från såväl Francoise Hardy som Grace Jones och Sparks. Resultatet är suggestivt, dandyaktigt och vemodigt. Under kvällens konsert premiärspelar de sina nya låtar på franska. Först till kvarn får dessutom deras nya singel alldeles gratis. C'est fantastique!

Förband är tjusiga Cinemascape. Deras konsert har inslag av såväl performance som modeshow och deras dansanta 80's synthpop är ett glädjepiller i höstmörkret. Och självklart sjunger de en hel del på franska också... Oui biensûr!

Kvällens gästdj är überfrankofilen Miss Yéyé som mixar gammal och ny fransk pop och electro. Som vanligt kommer vi även att spela våra favoritlåtar och projicera sjukt snygga filmer på väggen.

Miss Yéyé mixtape:

Elli & Jacno - Main dans la main
Serge Gainsbourg - Qui est "in" qui est "out"
Christophe - Les Marionettes
France Gall - Made in France
LIO avec Teki Latex - Sage comme une image
Jocelyne - Nitty Gritty
Jenny Rock - Douliou Douliou Saint-Tropez
Deux - Paris Orly
Taxi Girl - Aussi belle qu'une balle
Jane Birkin - Baby Lou


Landet
LM Ericssons väg 27
Stockholm
21 november
kl 20-01
40 kr

1 kommentar: